Halıdaki Lekelere İlk Müdahale Nasıl Yapılır?

Gönderen: Ilker ömer Ertop In: Nasıl Yapılır On: Yorum Yap: 0 Hit: 1509

Leke meydana gelir gelmez hemen müdahale edilmelidir. Aksi takdirde, lekeyi çıkartmak mümkün olmayabilir.

1. Leke meydana gelir gelmez hemen müdahale edilmelidir. Aksi takdirde, lekeyi çıkartmak mümkün olmayabilir.

2. Leke çıkartırken amaç lekeyi kimyasal bir işlem uygulamaksızın çıkartmak olmalıdır. Halı üzerinde herhangi bir kimyasal madde uygulamasına geçmeden önce olabildiğince leke halıdan emilmelidir.

3. Lekenin üzerine bastırarak ovmak, lekenin halının içine sinmesine neden olacağı için doğru değildir.

4. Lekeyi halı şampuanı ile çıkarmaya çalışıyorsanız, şampuanın sadece köpüğünü kullanmanız gerekir. Eğer şampuan veya su kullanırsanız, kirli bir görüntüye sebep olabilirsiniz.

5. Halının havında ve dokusunda kalıcı bir hasar meydana gelmemesi adına, çamaşır suyu gibi kimyasallarla temizlik yapılmamalı, sadece tavsiye edilen halı temizleme ürünleri kullanılmalıdır.

6. Lekenin dağılmaması adına, lekeyi dıştan merkeze doğru temizlemek gerekir.

7. Temizleme işleminin ardından, kuruyan halıda leke yeniden görünür hale gelebilir. Nedeni, lekenin çözünme esnasında kuru olan hav dibine doğru inmesi ve kurumayla birlikte, dipten hav kısmına doğru kuruduğu için, leke yeniden belirebilmektedir. Dolayısıyla leke çıkartma işlemini birkaç kez uygulamanız gerekebilir.

Yorumlar

Yorum bulunamadı!

Yorum gönder

Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık