Hav Yüksekliği Nedir? Hav Halı için Neden Önemlidir?

Gönderen: Yunus Emre In: Nedir On: Yorum Yap: 0 Hit: 30512

Halı seçerken rengi, deseni ve kalitesi tabi ki ilk bakılan özellikler fakat hav yüksekliği de konfor, kullanım kolaylığı gibi etkilerinden dolayı ister istemez satın alma kararında belirleyici olabiliyor. Peki hav yüksekliği nedir? Halı seçerken hav yüksekliğinde nelere dikkat edilmelidir?

Hav Yüksekliği Nedir?

Özet olarak hav yüksekliği, halınızın yerden yüksekliğidir. Hav, halınızın yüzeyinde gördüğünüz ipler, hav yüksekliği ise, bu iplerin yüksekliğini ifade etmektedir.
Halılar hav yüksekliğine göre kabaca üçe ayrılır;

·         Kısa tüylü halı (6 mm ve aşağısı)

·         Orta tüylü halı (6 mm - 12 mm arası)

·         Uzun tüylü halı (12 mm ve üstü)

Düşük Hav Yüksekliğine Sahip Halılar

Kısa tüylü halılar genellikle daha sıkı bir örgüye ve daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Kısa havlı halıların en önemli avantajı dayanıklılık, bir diğeri ise temizliğinin pratik oluşudur. Bu tarz halıların içerisine kir, evcil hayvan tüyleri vb daha zor nüfuz edeceği için temizliği çok daha kolaydır. Bu halılar aynı zamanda daha hafif olduğundan kullanım kolaylığı da sağlar.

Kısa havlı halıların dezavantajı ise kullanıcıyı verdiği histir. Bu tür halılar yüksek havlı ürünler kadar yumuşak değillerdir. Özellikle çıplak ayakla basıldığında kaba bir his verdiği için kullanıcılar tarafından daha az tercih edilmektedir.
Dayanıklılığı ve sert hissiyatından dolayı ayakkabı ile kullanılan ofis vb ortamlarda sıklıkla tercih edilir.

Orta Hav Yüksekliğine Sahip Halılar

Orta tüylü halılar ise adından da anlaşılabildiği gibi kısa ve uzun tüylü halıların kullanım kolaylığı, temizlik ve konfor gibi artılarını dengeleyerek barındırır. Bu sebeple kullanıcılar tarafından çok tercih edilir. Halınız hem yumuşak hem de kolay temizlenir olsun istiyorsanız 6 mm - 12 mm arası hav yüksekliği olan bir halı modeli seçebilirsiniz.

Ürünleri Görmek İçin Tıkla: En Çok Satılan Halılar

hav-yuksekligi-nedir

Uzun Hav Yüksekliğine Sahip Halılar

Halıdaki önceliği konfor olan kullanıcılar için uzun tüylü halılar uygun bir tercih olabilir. Bu tip halıları tercih ederken temizliğinin kolay olmayacağı ve halının ağırlığından dolayı patrik bir kullanım sunmayacağını unutmamak gerekir.

Ürünleri Görmek İçin Tıkla: En Uygun Fiyatlı Halılar

Yorumlar

Yorum bulunamadı!

Yorum gönder

Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık